Nyanländ i alpinismens huvudstad, Chamonix |
Egentligen ser utsikten ut som på tavlan |
Samma utsikt- annan dag! Mont Blanc i bakgrunden |
Chamonix nere i dalen |
Håkan myser på cafe i Chamonix |
En annan sak som kan tyckas obetydlig, men som i den världen vi lever i idag är rätt ovanlig, är förmågan att fokusera och tänka på endast en uppgift. När jag klättrar (ledklättring) så är jag så fokuserad att klättringen just där och då är det enda jag tänker på. Under de flesta stunder på dagen så far tusen olika tankar genom huvudet, mer eller mindre medvetna. Så att bara, bara tänka och fokusera i nuet är för mig dyrbart, och välsignat skönt några gånger.
Efter att i två månader hållt en strikt matbudget i dyra Norgeland, så blev det något av en motreaktion när vi kom till Frankrike. Vi har visst ätit ute och ätit gott lite mer än vad vi borde. Ostfondue och rödvin i Chamonix, tre rätters middag i Cannes och en avstickare till Saint-Tropez för glass och milkshake. Jag tror bestämt att vi har haft semester. Eller som norrmännen säger; vi har haft ferie från ferien från ferien (halvårskurs, Frankrike, Cannes). Och vi har ätit baguetter i parti och minut... till frukost och lunch och som tillbehör till middagen. Jag tror faktiskt inte att jag överhuvudtaget vill se en till baguett igen på länge! I Orpierre så ha vi kört fellesmiddag. Två och två lagar middag för hela gruppen. Det är betydligt bättre för ekonomin. Men första veckan gjorde vi misstaget när vi handlade mat att inte dubbelkolla med varandra. Vilket resulterade i en meny med pasta, pasta, pasta och vad var det nu igen... jo, mer pasta!
Trångt om plats på tåget ner efter Vallé Blanch |
Nöjd och glad efter klättring |
Grillning med gänget |
Vårt mysiga boende i Orpierre |
Det är lång väg ned från toppen till byn, ca 45 minuters vandring. Påväg ned rundar vi en krök och där sitter Håkan på stigen med kallt vatten, chips och torkade nötter åt oss. Det tar ett par sekunder att inse att det inte är en hägring utan att jag helt enkelt har världens bästa och mest omtänksamma pojkvän! Trots att han var sjuk så gick han upp och mötte oss när han fick veta att vi lämnat ryggsäckarna och klättrat utan mat och vatten. Där fick han många pluspoäng vill jag lova!
Strandhäng i Cannes |
Trerätters middag i Cannes |
Grabbarna poserar |
Esben och jag |
Orpierre |
Så här kul är det att klättra |
Sådärja, en lång men mycket förkortad rapport om våra tre veckor i Frankrike. Hoppas allt är bra med er därhemma! Vi saknar er och uppskattar alla stora och små hälsningar :) Kram på er!
spännande läsning, ha det fortsatt gott där uppe i norr!
SvaraRadera/petri
Så kul att läsa om erat "äventyr" ha det fortsatt bra och var som jag alltid sagt till dig Larissa rädd om dig!
SvaraRaderaKram Ingela
Jag tror inte det jobbigaste är klättringen och allt vad den medför. Det jobbigaste är att skriva så mycket text, samt skriva på ett så bra sätt!
SvaraRaderaFör övrigt kan jag hälsa att Svea måste ha fått en gen från dig Håkan. Hon klättrar på precis allt hon kan hela tiden. Jag skojar inte. Eller som dagispersonalen säger "Ja, hon håller ju oss sysselsatt hela tiden"
Annars är det bra med oss. Lars och Sandra är och hälsar på oss, idag fixar de middag åt oss, ganska fint!
Simma lugnt.
/Bästa snyggaste smartaste (gammlaste) brodern. ;)
Ja nog är du lite snyggare än Håkan Mikael du är ju född 79 ;-)/ Daniel
Radera